Junioritoiminta

Junioritoiminta Riihimäen Urheilusukeltajat

Sukeltajaliiton alaisuuteen kuuluvaa nuorisotoimintaa kutsutaan norppatoiminnaksi.

Norppatoiminta on monipuolista snorkkelisukellusta perusvälinein, joihin kuuluvat maski, snorkkeli ja räpylät. Norppatoimintaan voivat osallistua yli 7-vuotiaat uimataitoiset vesipedot. Aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta ei tarvitse olla. Myös 3–6 -vuotiaat voivat osallistua vanhempiensa kanssa kuuttitoimintaan.

Norppatoiminnan tärkeimpänä tavoitteena on, että lapsilla ja nuorilla on hauskaa ja leikin ohessa totutaan snorkkelisukelluksen taitoihin ja turvalliseen vedessä touhuamiseen. Vesileikkien avulla välillä kisaillaan ja mitataan taitojakin.

RiUSukin nuoriso- ja muu toiminta tapahtuu Tähtiseuratoiminnan periaatteiden mukaisesti. Seura on ollut Olympiakomitean Tähtiseura vuodesta 2016 alkaen.

Omat norpparyhmät iän ja taitotason mukaan

Norppatoimintamme jakautuu iän ja osaamisen mukaan eri ryhmiin. Nuorimpien ryhmässä 3-6-vuotiaat Kuutit ovat lastenaltaassa huoltajan tai muun oman aikuisen valvonnassa. Muikut ja Ahvenet, Hauet ja Lohet sekä Nuorten uppopallo -ryhmä harjoittelevat omissa ryhmissään.

Hylkeiden ryhmä on niille Norpille, jotka ovat jo käyneet snorkkelisukellus- ja laitesukelluksen peruskurssin ja kykenevät harjoittelemaan itsenäisemmin.

Seuran norppaohjaajat ovat Sukeltajaliiton norppaohjaajakurssin käyneitä sukelluksen harrastajia. Seuran norppa- ja kuuttitoiminta perustuu kokonaan vapaaehtoistyöhön.

Nuorisotoimintaan liittyvissä asioissa ota yhteyttä seuran nuorisovastaavaan, .

Junioritoiminta Riihimäen Urheilusukeltajat
Ilmoittautuminen norppatoimintaan
Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n norppatoiminnan ilmoittautumislomake
Snorkkelisukellus on turvallinen ja mukava harrastus, kuitenkin tietyt sairaudet saattavat muodostaa kokonaan esteen lajin harrastamiselle.

Huoltajan on neuvoteltava ensin lääkärin kanssa, mikäli norppatoimintaan osallistuvalla on ollut tai on jokin seuraavista sairauksista: Astma, hengenahdistus tai hengitysvaikeus fyysisen rasituksen aikana, korvasairauksia (viimeisen 6 kk aikana), diabetes, epilepsia, sydän- tai verisuonisairauksia tai aiemmin tehtyjä leikkauksia rinnan alueella.
Norppatoimintakauden aikana, erityisesti kauden alussa ja kauden päätöstilaisuuksissa norpista otetaan sekä yksittäisiä valokuvia että ryhmäkuvia.
Siirry sivun alkuun