Uimahallivuorot

Riihimäen Urheilusukeltajien jäsenet saavat käyttää seuran uimahallivuoroja ilman erillistä korvausta. Seuralla on varatut vuorot Riihimäen uimahallissa ja Janakkalassa Tervakosken uimahallissa. Vuorot ovat käytössä syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Tällä sivulla on listattu seuran varaamat hallivuorot ja niiden käyttötarkoitus. Taulukon alla on uimahallikohtaiset ohjeet sekä vuorojen turvallisuusohjeet. 

Lisätietoa hallivuoroista saat ottamalla yhteyttä seuran hallivastaavaan, sähköposti . Hallivastaavan kautta voit halutessasi liittyä mukaan seuran uimahallivuorojen WhatsApp-ryhmään, jossa keskustellaan hallivuoroista ja niillä tehtävistä harjoituksista.

Seuran vuorot Riihimäen uimahallissa

ViikonpäiväAllasaikaRadat / Toiminta
Maanantai20.35–21.45Syvä pää poikittain: uppopallotoimintaa
Keskiviikko20.35–21.45Syvä pää poikittain: ohjattua uppopallotoimintaa
Perjantai20.35–21.45Radat 4–5: Omatoimista perusvälineharjoittelua
Radat 6–8: Ohjattua norppatoimintaa
Lauantai8.05–10.00Rata 4: Omatoimista perusvälineharjoittelua
Radat 5–8: Ohjattua norppatoimintaa
Lauantai8.00–9.00Opetusallas: Kuuttitoimintaa

Seuran vuorot Tervakosken uimahallissa

ViikonpäiväAllasaikaRadat / ToimintaHuomioitavaa
Lauantai19.00–21.00Koko allasKäyttövuorot sovitaan etukäteen

1. Kulunvalvontaohjeet Riihimäen Uimahallille

Kulunvalvontaportteihin ja pukukaappeihin tarvitaan kortti, jonka voi lunastaa kassalta sen aukioloaikana. Aukioloajat löytyvät uimahallin kotisivuilta  Kortti lunastetaan omalle nimelle. Kassalta löytyy pyytämällä Riihimäen Urheilusukeltajien nimilista, johon merkitään kortin haltijan nimi. 

Kulunvalvontakorttia saa käyttää vain seuran vuoroille tultaessa ja treenien jälkeen poistuessa. Jos käyt muuna kuin treeniaikana uimassa tulee kassalta ostaa kertakortti kulkuun, koska toistaiseksi seurakorttiin ei pysty lataamaan kertakäyntejä. 

Kortti luovutetaan 5€ panttia vastaan.

2. Ulko-ovi ja sisääntulo

Sisääntulo vuoroille voi tapahtua aikaisintaan 20 minuuttia ennen harjoitusaikaa. Lauantaiaamuisin uimahallin ulko-ovi avautuu automaattisesti klo 7.45 alkaen.

3. Pukuhuoneet

Seuran jäsenten käytettävissä ovat naisten ja miesten isot pukuhuoneet kaikilla allasvuoroilla.

4. Pesutilat ja peseytyminen

Pesutiloissa ei saa liikkua ulkojalkineilla ja treenikassit säilytetään joko pukukaapissa tai ne viedään allashallin penkille. Uimahallin tilojen on harjoitusten jälkeen oltava siistit.

5. Varusteet ja tarvikkeet

Allasharjoitusten jälkeen seuran varusteet ja tarvikkeet on toimitettava seuran varastotiloihin ja huuhdeltava. Rataköydet on kiinnitettävä niille kuuluville paikoille. Rataköysiavaimen säilytyspaikka on allasalueella sijaitseva uppopallotarvikkeiden korivarasto.

6. Poistuminen uimahallin tiloista

Altaalta, pesu- ja pukeutumistiloista poistumiseen on keskiviikkona ja perjantaina aikaa noin 15 minuuttia vuoron päätyttyä, uimahallin tiloista on poistuttava klo 22.00 mennessä.

Tervakosken uimahallin vuoro on varattu ensisijaisesti seuran koulutuskäyttöön. Mikäli tilaa on, voivat vuoroa käyttää myös muut seuran jäsenet samassa taloudessa asuvien perheenjäsentensä kanssa. 

Tervakosken uimahallivuoron vastuuhenkilö sovitaan ennen vuoron alkua seuran hallivuorojen WhatsApp-ryhmässä. Ryhmään pääsee mukaan ottamalla yhteyttä seuran hallivastaavaan,

Vuoron vastuuhenkilön tulee olla vesipelastustaitoinen (ts. hänen tulee olla suorittanut uimahallin henkilökunnan valvoma pelastusuintitesti). Vastuuhenkilö huolehtii uimahallin avainten noudosta ja palautuksesta, sekä vuoron kävijämäärien kirjaamisesta hallilla olevaan listaan.

Alle 10-vuotiaat seuran jäsenet voivat käydä seuramme allasharjoitusvuoroilla vain huoltajan (seuran aikuisjäsenen) kanssa. Ohjatussa norppatoiminnassa osallistujien lähtötasovaatimuksena on vähintään 7 vuoden ikä ja 200 metrin uintitaito.

Omatoiminen laitesukellusharjoittelu allasvuorolla edellyttää, että altaassa on vähintään kaksi kortitettua laitesukeltajaa harjoittelemassa samanaikaisesti. 12–14-vuotiaat kortitetut laitesukeltajat voivat harjoitella omatoimisesti allasvuorolla vain 18 vuotta täyttäneen laitesukeltajan kanssa. Laitesukellusvarusteiden on oltava Sukeltajaliiton Turvaohjeiden mukaiset.

Uintiin kuuluvat sukellukset (pituussukellus enintään 25 metriä, syvyyssukellus kolme esinettä 4 metrin syvyydestä yksi kerrallaan) sekä normaalia sukellusta vaativammat vapaasukellusharjoitteet on kaikissa olosuhteissa tehtävä valvotusti. Vapaasukellusharjoitteiden osalta on harjoiteltavassa ryhmässä oltava nimetty ryhmävastaava, jolla on allasvastuuhenkilön vesipelastuspätevyydet ja tuntee Sukeltajaliiton vapaasukellusta koskevat turvaohjeet ja noudattaa niitä.

Siirry sivun alkuun